Zo gebruik je weerstandsbanden voor sterkere spieren

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Weerstandbanden voor sterkere spieren en de oefeningen die je ermee kunt doen zijn ideaal voor sporters. Je hoeft niet altijd naar de sportschool voor het bouwen aan sterkere spieren en een betere conditie. Met behulp van weerstandsbanden voer de oefeningen namelijk thuis uit en doe je een efficiënte workout voor je hele lichaam. Maar waarom zou je gaan trainen met weerstandsbanden? Ten eerste zijn weerstandsbanden goedkoop. Ten tweede bieden weerstandsbanden een training voor je hele lichaam. De veelzijdigheid betekent dat je eigenlijk niets anders meer nodig hebt. Omdat de weerstandsband zo klein is, kun je deze overal gemakkelijk opbergen. Lees er hier meer over!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een weerstandsband?

Fitness banden van matchusports.nl helpen je te bouwen aan een fitter lichaam. Er zijn een hele hoop verschillende oefeningen te doen met weerstandsbanden. Welke oefening je kunt doen, hangt vooral af van het formaat van de weerstandsband. Kleinere weerstandsbanden zijn vaak geschikt voor kleinere ledematen. Je gebruikt ze om de oefeningen waarbij je gebruikmaakt van je lichaamsgewicht zwaarder of uitdagender te maken. De grote banden zijn geschikt als vervanging voor grote en zware gewichten. Hoe zwaar moet een weerstandsband zijn? Dit hangt af van je niveau. Beginners kunnen beter kiezen voor lichtere weerstandsbanden. Gevorderde sporters hebben waarschijnlijk meer plezier van een zwaardere variant. 

Welke oefeningen kan ik doen met weerstandsbanden?

Er zijn talloze oefeningen te bedenken die je kunt uitvoeren met een weerstandsband. Een oefening die veel mensen doen is de zijwaartse loop. Je doet de weerstandsband om je enkels en zet je voeten op schouderbreedte. Je houd je knieën licht gebogen en zet 15 stappen naar links, waarbij je na iedere stap weer terugkomt op de plek waar je begon. Vervolgens doe je 15 stappen naar rechts. Een andere oefening is de squat. Bij de squat plaats je het elastiek om je dijen en ga je met je voeten op heupbreedte staan. je buigt je heupen en zakt diep naar beneden. 

Nog meer oefeningen

Naast de zijwaartse loop en de squat zijn er nog veel meer oefeningen te bedenken die je kunt uitvoeren met behulp van het elastiek. Zo kun je planken of kiezen voor jumping jacks. Ook roeien, lunges en deadlifts behoren tot de mogelijkheden. Kijk ook eens op Youtube voor meer oefeningen!

 

Dumbells kopen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare