Het belang van Vitamine C

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De inname van voldoende vitamines en mineralen is voor onze gezondheid van essentieel belang. Waar de één de mogelijkheid heeft dit uit voeding te halen, geldt voor de ander dat ze genoodzaakt zijn dit bij de nemen in de vorm van een supplement. Wat vooral belangrijk is, is dat je weet dat het belangrijk is dat je  voldoende binnenkrijgt. Krijg je dit namelijk niet binnen, dan kan dit zorgen voor zowel lichamelijk en in het verlengde daarvan ook mentale problemen. Dus heb jij het gevoel dat je niet genoeg groente en ook fruit eet? Dan is het verstandig om de gevaren hiervan helder te hebben voor jezelf. Tevens lees je in dit artikel ook de mogelijkheden om de inname van vitamine C te verhogen. Zowel vanuit je voeding, als door middel van supplementen.

Wat is vitamine C precies?

Vitamine C is een belangrijke voedingsstof die het lichaam nodig heeft voor verschillende functies, waaronder de productie van collageen, de bescherming van celmembranen en het ondersteunen van het immuunsysteem. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C varieert afhankelijk van leeftijd en geslacht, maar ligt gemiddeld tussen de 75 en 90 milligram per dag. Zwangere vrouwen en rokers hebben een iets hoger dagelijkse hoeveelheid nodig. Goed om te weten, is dat wanneer je teveel vitamine C inneemt, je zelfs last kunt krijgen van verschillende klachten. Hierbij kun je denken aan misselijkheid, diarree, maar ook buikpijn behoort tot de mogelijkheden. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden.

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C is in principe relatief eenvoudig om binnen te krijgen. In tegenstelling tot veel andere vitamines, is het menselijk lichaam niet in staat om deze vitamine zelf aan te maken. Het is daarom dus ook belangrijk dat je weet uit welke voedingsmiddelen je deze vitamine alsnog zelf kunt halen. Gelukkig zijn dit voedingsmiddelen die de meeste mensen wel in huis hebben. Zo vind je deze vitamines in onder andere verschillende groente en fruitsoorten, maar krijg je ook vitamine C binnen op het moment dat je aardappelen eet. Wanneer je je keurig houdt aan de dagelijkse hoeveelheid van twee ons groente en 2 stuks fruit, dan is de kans vrij groot dat je netjes de aanbevolen hoeveelheid binnen krijgt.

Vitamine C als supplement

Krijg je niet voldoende vitamine C binnen doordat je niet genoeg groente en ook niet genoeg fruit eet, dan is het belangrijk dat je dit door middel van supplementen wel aanvult. Een tekort kan namelijk zorgen voor allerlei verschillende klachten. Vooral je weerstand zal er minder door worden. Dit merk je vaak al snel aan het krijgen van blaren in je mond of sneller vatbaar zijn voor een verkoudheid. Verstandig is daarom dus ook om dagelijks een bruistablet met vitamine C te nemen. Deze bruistabletten van Benfida lossen eenvoudig op in water en drink je zo weg. Qua smaak is het lekker zoet, dus daar zal het niet aan kunnen liggen. Dus merk jij dat je een wat verminderde weerstand hebt of heb je snel last van blaren in je mond? Dan is de kans vrij groot dat je een tekort hebt aan vitamine C

Dumbells Kopen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare