Het is septembereditie – Wekelijks rapport van de startsterkte 6 september 2021

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

06 september 2021


Het is de septembereditie

Op startsterkte
 • Vraag en antwoord-aflevering – Drinkverhalen, cryptogeld en edele metalen – Rip beantwoordt vragen van abonnees en fans van het Start Strength Network.
 • Veelvoorkomende Squat-fouten oplossen – Beginnende krachtcoach Adam Fangman vertelt over veelvoorkomende squat-fouten en hoe je ze kunt oplossen.
 • Privacy en beveiliging – Nick D en Ben G praten over hun voorkeuren voor het instellen van privacy en beveiliging.
 • Muziek tijdens je training – Er is een vreemde obsessie met het hebben van precies het juiste nummer om naar te luisteren tijdens een zware lift. De timing moet goed zijn, het volume moet goed zijn en het nummer zelf moet…
 • De ironie van “The Progressive” – ​​Als het redelijk en vooruitstrevend is om “transvrouwen” vrouwensporten te laten beoefenen en “transmannen” mannensporten te laten beoefenen, zou het dan niet ook redelijk en progressief zijn om de sekse/gender-kloof helemaal te laten verdwijnen. .
 • Weekend Archief: Krachttraining voor golf door Nick D’Agostino – Als de prestatie van een sport een krachtcomponent heeft, zal de training voor die sport in de loop van de tijd evolueren, gedreven door competitie binnen de sport, met inbegrip van krachttraining…
 • Weekend Archief: Cardell en Dr. Coleman door Mark Rippetoe – Ik werk sinds 1978 in de fitnessindustrie en heb sinds 1984 een sportschool. Sinds ik voor mezelf begon, heb ik het onderwijzen van krachttraining vanuit een heel ander perspectief benaderd dan de het standaardmodel van de industrie…


Van de coaches
Raak betrokken

In de loopgraven


Beste van de week

Periodieke uitputting tijdens LP

Fletcher

Ik ben een 30-jarige mannelijke beginner die voor het eerst LP doet. Ik heb het programma de afgelopen 9 weken gedaan, maar ben een vreemd probleem tegengekomen. Ik heb nu twee keer trainingen gehad waarbij ik werd getroffen door uitputting die de liften belemmert. Deze uitputting komt sterk op in één trainingssessie en blijft dan nog 1-2 langer hangen.

Meer precies, de uitputting wordt voorafgegaan door een trainingsdag waarop ik de lifts nog steeds met 5 pond kan verhogen zoals normaal, maar op deze dag wordt de rust tussen de sets aanzienlijk langer (tot 30 minuten en meer voor squats). De volgende training, de echte uitputting komt eraan. Tijdens deze trainingsdag is het niet mogelijk om sets van 5 overdwars te doen, met een aantal succesvolle herhalingen van 4 herhalingen/1 rep/1 rep voor de squat, 1-3 herhalingen voor de deadlift en 3 herhalingen per set voor de bovenlichaam oefeningen. Als ik mezelf probeer te pushen om toch meer herhalingen te doen, voelt het gewicht bij de geforceerde herhalingen 10 kilogram zwaarder, zijn spieren slap en reageren niet, en meestal kan ik er maar 1 extra rep uitknijpen met een vreselijke vorm zoals deze. Bovendien, terwijl ik rust tussen de sets, blijft de hartslag hoog, waarbij hij boven de 100 bpm blijft voor de squat-sets en op 100 bpm voor de bovenlichaamtrainingen. Deze hartslag zal niet dalen, ongeacht de lengte van de rust tussen de sets (hij daalt wel onder de 100 bpm nadat de hele training voorbij is).

Dit uitputtingseffect trad op 6 weken en 8 weken na de start van LP. Voor wat het waard is, gedurende deze tijd voelde ik me ook over het algemeen moe (hoewel niet zo extreem dat ik volledig uitgeput was).

Extra informatie:

 • Gewicht = 105 kg
 • Hoogte = 183 cm (6 voet)
 • Squat krachtniveau = 3×5 van 102,5 kg (van 40 kg in 9 weken)
 • Krachtniveau bankdrukken = 3×5 van 60 kg (van 35 kg in 9 weken)
 • Perskracht niveau = 3×5 van 45 kg (van 25 kg in 9 weken)
 • Deadlift krachtniveau = 1×5 van 100 kg (van 40 kg in 9 weken)
 • Calorieën = ~3800-4000 kcal
 • Eiwit = ~230 g
 • Rust tussen de sets = 15 minuten en langer voor de squat, tot 10 minuten (soms langer) voor press en bankdrukken
 • Slaap = 9 uur, bijna nooit minder dan 8
 • Extra fysieke activiteit = ik wandel meestal 1-1,5 ha per dag, niet echt als oefening, maar gewoon als onderdeel van werk of vervoer
 • Werk = 8 uur per dag, niet meer dan matig stressniveau zou ik schatten, vooral naar Amerikaanse maatstaven

Mark Rippetoe

Heb je je testosteronniveau laten controleren?

Fletcher

Ik heb het niet laten controleren, maar dat lijkt me iets dat ik aan de dokter moet vragen. Moet ik ook nog iets anders laten testen?

Brodie Butland

Verdorie, kijk naar de T en al het andere … dit is bizar, zelfs voor een lage T als je al het andere nauwkeurig rapporteert. Voorafgaand aan de behandeling waren mijn T-niveaus in de 270s (de gemiddelde niveaus van een 95-jarige man), een paar jaar ouder dan jij, met slechte slaap en een 60-80 uur/week baan, en ik heb nog nooit zoiets als jij meegemaakt ‘re beschrijven … en ik kreeg mijn squat en deadlift over drie platen op gevorderde beginner gedurende die tijd. Ik zeg niet dat je problemen niet alleen te wijten kunnen zijn aan een lage T … het zou kunnen, iedereen is anders … maar er lijkt hier iets anders aan de hand te zijn. Slechts twee cent van een kerel zonder medische opleiding.

Fletcher

Ik laat het testosteron even nakijken en kijken of dat iets zegt. Ik heb geen idee wat het anders zou kunnen zijn. Ik denk echter dat het genetisch of een chronisch probleem kan zijn, aangezien ik nooit echt het soort man ben geweest dat veel energie had.

Barry Charles

Waarschijnlijk kanker, HIV of beide. Maar probeer voor en tijdens het drinken van een Gatorade (de soort met suiker) of eet een pop-tart. Van een andere kerel zonder medische opleiding.

Ryan DCNT

Willekeurige vraag, maar is het ongewoon warm en/of vochtig waar je traint? Ik vraag het omdat het hier een super hete en benauwde zomer is geweest en ik heb meegemaakt wat je beschrijft ongeveer twee maanden geleden. Voor mij ben ik er vrij zeker van dat het uitdroging / hitte-uitputting was, omdat het afnam nadat ik mijn water- en elektrolyteninname had verdrievoudigd.


Beste van het forum

Vraag over Afrin

Commandant Fun

Alleen tangentieel gerelateerd aan tillen, maar ik herinner me dat je Afrin noemde voor het helpen overwinnen van slaapproblemen die verband houden met gesloten neuspassages. Mijn vriendin heeft kleine neusholtes die meestal te nauw zijn om van veel nut te zijn, en het verpest haar slaap echt, dus ik raadde haar aan het te proberen. Ze meldde dat het een enorme hulp was, maar toen kwam haar moeder (een verpleegster) langs en zag de spullen bij haar bed en waarschuwde haar dat het “verslavend” was. Ik heb het fenomeen zelf opgezocht en ik ben benieuwd, wat is jouw ervaring met dit beschreven “rebound congestie” effect? Ben je het überhaupt tegengekomen?

Mark Rippetoe

Ik gebruik het al 35 jaar en ik heb er nog nooit problemen mee gehad omdat ik het ALLEEN ’s nachts gebruik. En als ik dat had gedaan, zou de vergelijking de problemen evalueren tegen het vermogen om te slapen. Verder ken ik niemand die ooit een slijterij heeft moeten omgooien om aan hun oxymetazoline-gewoonte te voldoen. Die shit is precies wat verpleegsters op de verpleegschool leren zeggen, samen met “squats zijn slecht voor de knieën” en “je wordt verkouden als je in de winter naar buiten gaat.”

Commandant Fun

Ja, ik dacht dat het een overdreven angst was, ik was gewoon nieuwsgierig als een oude gebruiker of je het probleem überhaupt tegenkwam. Ik zal proberen haar te overtuigen om het voor het slapengaan te blijven gebruiken en dat het geen probleem zou moeten zijn als je het alleen dan gebruikt. Bedankt.

Eric Schexnayder

Sinds ik het een paar jaar geleden ontdekte, heeft Afrin mijn leven veranderd op het gebied van slaapkwaliteit. Niet proberen dramatisch te klinken; het is echt een aanzienlijke verbetering geweest. Mijn vrouw, ook een verpleegster, heeft me ook gewaarschuwd voor reboundcongestie.

Ik heb gemerkt dat ik alleen ’s avonds voor het slapengaan ernstige congestie ervaar. Maar ik had dit voordat ik Afrin begon te gebruiken. Dus zelfs als het een punt van zorg was, denk ik niet dat ik oorzaak van gevolg zou kunnen onderscheiden als ik zou stoppen.

Will Morris

Ik bewaar een fles Afrin in het medicijnkastje voor als ik me snij tijdens het scheren en voor als een van de kinderen een bloedneus heeft. Ik vraag me af hoe verslavend het is bij deze toepassingen. Misschien creëer ik de supercriminelen van de volgende generatie door ze bloot te stellen aan zo’n verslavende en levensverstorende drug als oxymetazoline.

creditSource link

Dumbells kopen
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare