Heb geen favorieten | Carl Raghavan

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Heb geen favorieten

door Carl Raghavan, SSC | 07 september 2021

Als ik coach, heb ik geen favorieten. Dat is natuurlijk een leugen. Mijn verloofde is mijn favoriet. Ik vertel het haar zo vaak, zonder aarzeling, vooral in haar aanwezigheid en zeker als we gasten hebben. Knipoog, knipoog, duwtje, duwtje. Als het echter om coaching op het platform gaat, heb ik geen favorieten. Dat is inclusief mijn verloofde – als je me niet gelooft, vraag het haar dan. (Kanttekening: train je vrouw niet. Doe wat ik zeg, niet wat ik doe.) Als je een lifter niet hard traint, levert dat een slechte dienst op. Ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat niet op deze manier coachen bijna wanpraktijken is.

Als coach vertel ik je wat je moet horen, niet wat je wilt horen. Ik kus je kont niet en vertel je niet hoe prachtig de zon uit je sluitspier schijnt. Als je mijn mening niet wilt, vraag het dan niet. Ga naar Timmy the Trainer voor al je feelgood-vibes en slogans. In de “annuleringscultuur” waarin we leven – wanneer feiten, waarheid en kennis worden bedreigd – beschouw ik de gewichtsruimte als de laatste heilige grond. De versnelling van de zwaartekracht, zie je, is een constante en is altijd gelijk aan 9,8 meter per seconde kwadraat. Zwaartekracht geeft niet om rijkdom, huidskleur, politieke correctheid, of je een Ferrari of een buspas hebt. Het maakt niet uit of je een fijne jeugd hebt gehad. De halter geeft er alleen om of je sterk of zwak bent: 400 pond zal altijd 400 pond zijn. En het liegt nooit! In tegenstelling tot internet.

De gewichtsruimte is nog steeds nobel, eervol en de moeite waard; nu meer dan ooit is het een noodzaak in onze cultuur, die helpt om nederigheid en een grotere waardering voor het leven op te bouwen. We kunnen de gemiddelde Joe vanaf een bescheiden begin begeleiden door het proces om een ​​sterker en nuttiger mens te worden. Dit is een reis die de wereld nodig heeft. Het helpt mensen in de realiteit te aarden en hen eraan te herinneren hoe belangrijke shit eruit ziet, niet wie hun nieuwste TikTok-video leuk vond of heeft gereageerd op hun ontbijtshot op Instagram. Zoals we weten, zijn meningen als klootzakken: iedereen heeft er een. De mijne is geïnformeerd en het helpt lifters om te verbeteren, te leren en een dieper begrip te ontwikkelen van wat ze op het platform doen.

Ik heb altijd gehaat – en ik bedoel absoluut gehaat – brownies. Als mensen proberen mijn weg te sluipen, krijgen ze meestal de tegenovergestelde reactie. Ik geloof dat waardering verschuldigd is voor hard werken, eerlijkheid en prestatie; Ik ben niet geïnteresseerd in vriendjespolitiek.

‘Going easy’, zoals ze het noemen, terwijl ik mensen aan het rekenen ben dat hun zuurverdiende geld niet goed bij me past. Ik neem mijn werk serieus: dit is mijn levensstijl, niet alleen mijn beroep. Ik leef en adem de squat, press, deadlift, bench en af ​​en toe de power clean ook. Ik ben altijd op zoek om mezelf te verbeteren en nieuwe hacks te ontdekken om een ​​scherpere, effectievere toolbox met aanwijzingen of een dieper begrip van mijn onderwerp te creëren.

Als ik mezelf toestond een oogje dicht te knijpen en gewoon zei: “Goed gedaan, nog twee”, of “Mooie set, bro”, dan zou ik het in mijn vak niet lang hebben volgehouden. Hoe weet ik dit? Omdat een hoog percentage van mijn klanten al slechte trainers heeft gehad. Ze vertellen me verhalen over hoe hun “personal trainer” hen meerdere keren per week tot een fijn poeder zou verpletteren en hen liet klagen over blessures en ondermaatse resultaten. Ze raakten gefrustreerd en ondernamen actie en maakten een intelligente keuze over hun opleiding. Meestal googleden ze gewoon Startsterkte en vonden me toen. Dus eigenlijk wil ik even de tijd nemen om al die PT’s te bedanken. Zonder jouw bijna wanpraktijken en no-pain-no-gain houding, zou ik geen bedrijf hebben waar ik 2-3 keer meer moet vragen dan jij. Dus bedankt.

Plottwist: al het bovenstaande is een leugen. Ik heb wel favorieten, maar je zou het niet weten, want ik push de mensen van wie ik hou nog harder dan de rest, en ik geef er nog meer om dat ze sterker worden. Stoere liefde is mijn voorkeursmethode. Desnoods pak ik het soms wat zachter aan, afhankelijk van de cliënt, maar meestal is het veel harde liefde. Ik wil mijn lifters zien schitteren in de pracht van kracht. Ik ben echt trots om mijn favorieten te coachen, om te weten dat ze allemaal een verlengstuk zijn van mij en van het merk Starting Strength. Eerst en vooral is mijn prioriteit dat klanten weten hoe ze alle liften correct moeten uitvoeren. Ten tweede wil ik dat ze weten waarom we doen wat we doen. Ten derde wil ik dat ze sterk worden. Eenvoudig.

Nu ik erover nadenk, denk ik natuurlijk dat ik eigenlijk elke dag een andere favoriete klant heb. Dit komt door het grote respect dat ik voor inzet heb, en soms kan een klant je verrassen. Ik zal je niet vertellen dat je goed bent, gewoon voor de gek – voor mij is dat een van de ergste dingen die je kunt doen. Als ik een lifter, welke lifter dan ook, zie omgaan met tegenslag en aan de andere kant naar buiten kom om een ​​geweldige set te produceren, dan is dat mijn favoriet die dag. Soms kunnen zware squats, presses of deadlifts iets uit een persoon halen waarvan ze niet wisten dat ze ze hadden. Ze deden 4 herhalingen, ze wisten niet zeker of ze de vijfde zouden halen, maar ze deden het toch en kwamen als overwinnaar uit de bus. Succes, zoals ze zeggen, gaat naar de stoutmoedigen.

Heb je favorieten die je anders – zachter – coacht dan andere mensen? Zo ja, schaam je! Coaching gaat over objectieve waarheid. De halter liegt nooit. En jij als coach ook niet.


Discussiëren in forums

creditSource link

Dumbells Kopen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare